De hub aan de N34 bij Zuidlaren is één van de zestig hubs in Groningen en Drenthe.
De hub aan de N34 bij Zuidlaren is één van de zestig hubs in Groningen en Drenthe.

Hubs in Groningen en Drenthe in Fietsersbond Routeplanner

Algemeen

ZUIDLAREN - De meest complete fietsrouteplanner van Nederland is nu nog completer: sinds kort zijn bijna zestig hubs in de provincies Groningen en Drenthe als nuttige locatie toegevoegd aan de Fietsersbond Routeplanner. Deze mobiliteitshubs, ontwikkeld door de provincies Groningen en Drenthe, bieden fietsers meer mogelijkheden om verschillende vervoermiddelen te combineren, en zo hun reis aangenamer en comfortabeler te maken.

Een hub is een plek waar men eenvoudig kan overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en een plek waar men gebruik kan maken van allerlei voorzieningen, zoals wifi, watertappunten, toiletten of horeca. De hubs en de voorzieningen zijn ook een toegevoegde waarde voor recreanten. Bijvoorbeeld voor fietsers die routes fietsen via de Fietsersbond Routeplanner. Zo kunnen zij in de planner zien welke services er zijn op welke hub. Ook kunnen ze besluiten om te starten of te eindigen vanaf een hub. Door de hubs toe te voegen worden de fietsroutes in Groningen en Drenthe beter en completer.

In Groningen en Drenthe zijn bijna zestig hubs die samen een netwerk vormen. Het programma Hub Groningen Drenthe is in het leven geroepen door de provincies Groningen en Drenthe. Zij werken samen met andere overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan het uitbreiden van het netwerk en de voorzieningen op de hubs. Daarbij ligt de nadruk op verblijfsklimaat, herkenbaarheid, informatie, tijdbesparing, positieve verrassing en integratie met de omgeving.

De Fietsersbond Routeplanner is te vinden op routeplanner.fietsersbond.nl. Er is ook een app.