De dansers van HighlandDancing.nl zijn klaar voor het nieuwe seizoen.
De dansers van HighlandDancing.nl zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

Open les Schots dansen in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Nu de zomervakantie voorbij is, start ook HighlandDancing.nl weer met de danslessen. Op dinsdag 6 september organiseert HighlandDancing.nl een open les.

Deze Schotse dansgroep traint elke dinsdagavond in Zuidlaren. Vooral voor het eigen plezier, maar ook om mee te kunnen doen aan grote shows zoals Music Show Scotland. Zo deed een aantal dansers afgelopen week nog mee aan de show in Berlijn. Ook zal er komend jaar opgetreden worden in AHOY Rotterdam. Maar voordat het zover is moet er nog wel hard getraind worden. Ook voor de ervaren dansers zal het weer even aanpoten zijn na de vakantie, want Highland Dancing is een echte work-out. Er wordt veel gesprongen, maar ook lichaamshouding en precisie van de bewegingen zijn erg belangrijk.

Om mee te kunnen dansen is geen ervaring nodig; iedereen kan op zijn of haar eigen tempo de dansen aanleren en voor zichzelf bepalen of hij of zij alleen recreatief komt dansen of toe wil werken naar competities of optredens in binnen- en buitenland.

Voor mensen die liefhebber zijn van de Schotse cultuur en muziek of die op zoek zijn naar een nieuwe sportieve uitdaging organiseert HighlandDancing.nl op dinsdag 6 september een gratis open les. De les vindt plaats in De Ludinge in Zuidlaren en begint om 19.30 uur. Het wordt aangeraden om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken en soepele schoenen (bijvoorbeeld turnslofjes) mee te nemen. De les duurt een uur. Wie op 6 september verhinderd is en toch graag kennis wil maken met HighlandDancing.nl, is op dinsdag 20 september ook welkom in subtropisch zwemparadijs Aqualaren in Zuidlaren. Hier geeft HighlandDancing.nl in het kader van de Week van de Sport een workshop.

Voor meer informatie over HighlandDancing.nl en voor aanmelding kan men terecht op www.highlanddancing.nl of mailen naar highlanddancing.nl@gmail.com.