De Hunzerunners.
De Hunzerunners. (Eigen foto)

Loopgroep De Hunzerunners bestaat 15 jaar

Algemeen

ANNEN - Vier mannen, Hink Slagter, Erik Verkaaik, Martin Boersma en Jan Koert Schipper hebben vijftien jaar geleden hun uiterste best gedaan om in Annen een loopvereniging van de grond te krijgen. De bijeenkomst in 2007 om de behoefte in Annen te peilen voor het starten van een hardloopclub was dermate groot dat in september 2007 de hardloopvereniging de Hunzerunners werd opgericht.

Op de oprichtingsavond meldden 76 belangstellenden zich. In een mum van tijd liep dit op tot 110 leden en dat aantal bleef door de jaren heen oplopen tot ongeveer 150. De club groeide uit tot een actieve vereniging voor en door hardlopers, die zich ten doel stelt een toegankelijke vereniging te zijn die voldoende mogelijkheden en faciliteiten biedt voor zowel de beginnende, als de ervaren of gevorderde hardloper.

De vereniging bestaat in september van dit jaar dus 15 jaar. Dat willen het bestuur natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, een feestje dus. Dit wordt op 17 september van 16.30 tot 17.00 uur gevierd bij Breeland Recreatie aan De Bulten 4 in Annen. ,,We zijn een sportieve vereniging en we gaan dan ook het sportieve met het feestelijke combineren bij Breeland. Dus eerst even actief bezig zijn en daarna een gezellige barbecue met alles erop en er aan”, aldus het bestuur.

Leden en oud-leden kunnen zich aanmelden via info@hunzerunners.net.