Organist Dirk Swama.
Organist Dirk Swama.

Organist Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor 60 jaar in het vak

Algemeen

WILDERVANK/ZUIDLAREN - Het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor geeft op vrijdag 7 oktober samen met het Ichthuskoor uit Emmen een feestelijk concert ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van organist Dirk Swama (1948). Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Wildervank.

Dirk Swama, woonachtig in Wildervank, ontving zijn eerste orgellessen van Gerrit van Dam uit Gieterveen. Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan de Stedelijke Muziekschool te Groningen bij Johan Por. Swama is sinds 1977 als organist verbonden aan de Protestantse Gemeente Wedderwegkerk in Oude Pekela en daarnaast sinds 1998 aan de Protestantse Gemeente te Wildervank. Hij was ook betrokken bij de restauraties van de orgels in beide kerken. Ook heeft Swama zijn eigen huiskamerpijporgel gebouwd.

Tot 2000 was Dirk Swama vaste begeleider van zes koren en twee ensembles. Sindsdien doet hij het wat rustiger aan en is hij naast organist van beide kerken ook vaste begeleider en repetitor van het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor en het Ichthuskoor te Emmen.

Aan het jubileumconcert wordt medewerking verleend door Jan de Roos (piano) en Louis Luitjens (trompet). Het geheel staat onder leiding van dirigent Frits Vugteveen. Het orgel zal uiteraard worden bespeeld door Dirk Swama zelf. Het concert in de Grote Kerk in Wildervank begint op 7 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn voorafgaand aan het concert te verkrijgen bij de ingang van de kerk.

!