Rietje Wolters met haar Gouden Buur Award. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
Rietje Wolters met haar Gouden Buur Award. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Rietje Wolters uit Schipborg is de Gouden Buur van Drenthe

Algemeen

SCHIPBORG - Beter een gouden buur dan een verre vriend. Dat dachten ook de 1097 mensen in Nederland die dit jaar hun buur hebben genomineerd voor de Gouden Buur Award 2022: een initiatief van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt. Uit alle genomineerden zijn dit jaar twaalf winnaars gekozen die hun Gouden Buur Award rondom Burendag ontvangen. Rietje Wolters uit Schipborg is gekozen tot Gouden Buur van Drenthe.

Het is de zesde keer dat Nextdoor de Gouden Buur Awards in Nederland organiseert. Met de uitreiking wil het buurtnetwerk buren inspireren en bijdragen aan het bouwen van sterke buurten. Dit jaar werd uit de 1097 genomineerden in elke provincie een winnaar gekozen.

Bij de selectie van de twaalf Gouden Buur Award-winnaars werd rekening gehouden met hun bijdrage aan het samenzijn van de buurt. Uit recent onderzoek van Nextdoor en de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt namelijk dat als buren goed en prettig contact met elkaar hebben, zij hun buurt beter waarderen. Waar initiatieven vaak online in de buurtapp beginnen, brengen deze Gouden Buren in het echte leven stuk voor stuk de buurt dichter bij elkaar.

Mary Ritsema uit Schipborg heeft haar buurvrouw Rietje Wolters genomineerd. ,,Rietje heeft een spierziekte, maar heeft altijd oog voor een ander. Ondanks haar handicap ziet ze de ander, ze stuurt kaartjes en bidt voor zieke mensen. Ze is iemand met een luisterend oor en is bijzonder liefdevol. Dat maakt haar heel bijzonder. Daarnaast bakt zij altijd voor de koffieochtenden én voor het groepje ouderen dat tekent en schildert in het dorpshuis de heerlijkste cake.” Rietje Wolters is vanochtend tijdens de koffieochtend in het dorpshuis verrast met haar Gouden Buur Award.