De organisatoren van het Muziekweekend Tynaarlo tijdens het Oktoberfest in München.
De organisatoren van het Muziekweekend Tynaarlo tijdens het Oktoberfest in München.

Oktoberfest en Hollands Meezingfeest in Tynaarlo

Algemeen

TYNAARLO - Tynaarlo maakt zich op voor de vierde editie van Muziekweekend Tynaarlo, met op vrijdag een Oktoberfest en op zaterdag een groot Hollands Meezingfeest.

Johan Boer, Jan Hoogenberg, Johan Timmer, André Ipema, Richard Lampe en René Achterkamp zijn al jaren trouwe bezoekers van het Oktoberfest in München. In 2014 besloten zij zo’n typisch Duits feest te organiseren bij Café Centraal in Tynaarlo. Daar groeide het festijn al gauw uit z’n jasje, zodat werd verhuisd naar een feesttent op het terrein van Kievit Transport aan de Mercuriusweg. Hier is Muziekweekend Tynaarlo inmiddels toe aan de vierde editie.
Aanstaande vrijdag (30 september) wordt de feesttent omgetoverd tot een Deutsche Festzelt. Bezoekers, gezeten aan tafels, kunnen genieten van muziek van De Esperando’s. Crazy Accordeons en schlagerkoning Otto Lagerfett. Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo zal het Oktoberfest openen door het eerste biervat aan te slaan. Wie via www.muziekweekendtynaarlo.nl een tafel voor tien personen reserveert, krijgt van de organisatie een pul met 10 liter bier aangeboden. Het Oktoberfest wordt verder onder meer omlijst met een wedstrijd bierpultillen.
Zaterdag wordt de feesttent omgebouwd voor het Groot Hollands Meezingfeest, met optredens van onder meer Dennie Christian, John de Bever, Ancora, Henk Wijngaard en De Dikdakkers. De presentatie is in handen van Evert Baptist. Voor het Groot Hollands Meezingfeest zijn nog kaarten beschikbaar via www.muziekweekendtynaarlo.nl. Hier is ook alle informatie te vinden over het Muziekweekend Tynaarlo.