Zangeres Marjon van Dijk speelt een prominente rol in de nieuwe Hans van Lier Band.
Zangeres Marjon van Dijk speelt een prominente rol in de nieuwe Hans van Lier Band.

Hans van Lier presenteert zijn nieuwe band in Grand Café Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Na de laatste jaren actief te zijn geweest met The Van Lier Experience heeft Hans van Lier het initiatief genomen tot het oprichten van een nieuwe band: de Hans van Lier Band. Naast Van Lier zelf is een centrale rol weggelegd voor zangeres Marjon van Dijk, met wie hij ook al eerder speelde. Bennie Timmer (gitaar), Lou Leeuw (bas) en Harrie Groenewold (drums) maken het gezelschap compleet. Hun eerste optreden zal op zondag 30 oktober vanaf 16.00 uur plaatsvinden in Grand Café Zuidlaren.

Hans van Lier (61) zit z’n leven lang al in de blues en heeft heel wat cd’s en opnames op zijn naam staan. Belangrijk in zijn leven is een drietal reizen naar de Verenigde Staten geweest. In april 1999 speelden Van Lier en Timmer samen met mondharmonicaman Richard (Billy the Kid) Koster in Billy & The Blues Demons, waarvan de in café Boven Jan live opgenomen cd ‘Alive And Dangerous’ het resultaat is. Met Koster en de Amerikaanse band GB Leighton ging hij op tour door de Verenigde Staten en nam in Minneapolis de single-cd ‘Minnesota Mama’ op, een nummer dat nog steeds op het repertoire staat. Zijn laatste bezoek aan Amerika, later in 1999, leidde naar Austin,Texas. Het betekende het begin van een cd-project met Tommy Shannon en Chris Layton van de band ‘Double Trouble’ van wijlen Stevie Ray Vaughan. Eenmaal thuis in Groningen vulde voormalig Rolling Stones-gitarist Mick Taylor de opnames aan in de studio. Het resultaat is een titelloze cd, die in 2003 officieel uitkwam. Daarna speelde Van Lier met zowel Marjon van Dijk, Bennie Timmer, Lou Leeuw als met Harrie Groenewold in tal van andere bezettingen.

Het repertoire van de Hans van Lier Band bestaat veelal uit eigen werk van onder anderen Van Lier zelf, Marjon van Dijk en Bennie Timmer, in combinatie met een aantal goed gekozen covers waarmee de bandleden willen laten horen waar hun muzikale roots liggen.