Rotary-lid Hilde van Ree overhandigt een cheque van 500 euro aan Rutger Kooistra, de penningmeester van de Jongerenraad.
Rotary-lid Hilde van Ree overhandigt een cheque van 500 euro aan Rutger Kooistra, de penningmeester van de Jongerenraad. (Eigen foto)

Rotary Zuidlaren Anloo steunt jongerenraad

Algemeen

AA EN HUNZE/TYNAARLO – Rotary Zuidlaren Anloo heeft een verzoek van de Jongerenraad Aa en Hunze om hen financieel te ondersteunen gehonoreerd. Rotary-lid Hilde van Ree overhandigde daarom onlangs een cheque van 500 euro aan Rutger Kooistra, de penningmeester van de Jongerenraad.

Hun verzoek om financiële ondersteuning werd door vier jongeren op een avond bij de Rotary toegelicht. ,,Ze hadden zich goed voorbereid en ze wisten de vragen goed en onderbouwd te beantwoorden. Dit initiatief wordt ook ondersteund door de gemeente Aa en Hunze. In mei van dit jaar is de Jongerenraad Aa Hunze formeel geïnstalleerd door burgermeester Anno Wietze Hiemstra”, vertelt Van Ree.

,,De Rotary vindt deze aanvraag passen in haar doelstelling om meer aandacht te besteden aan jongeren in haar regio. De Raad bestaat uit zeven jongeren en zij geeft aan de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Het geldbedrag wil de Jongerenraad gebruiken om marketingactiviteiten te bekostigen, zodat zij zoveel mogelijk jongeren kunnen bereiken. Hiermee willen ze ook herkenbaar zijn voor jongeren.”

Tynaarlo
In de gemeente Tynaarlo is ook een Jongerenraad actief. ,,Ze overleggen regelmatig met elkaar. Het is een belangrijk initiatief in een tijd waar veel aan de orde is en waar jongeren in de toekomst mee te maken krijgen. Betrokkenheid van jongeren bij samenlevingsvraagstukken is om die reden belangrijk en verdient daarmee stimulering en ondersteuning”, aldus Van Ree.