De kinderen van Obs Anloo genieten van het nieuwe speeltoestel.
De kinderen van Obs Anloo genieten van het nieuwe speeltoestel. (Eigen foto)

Nieuw speeltoestel OBS Anloo feestelijk in gebruik genomen

Algemeen

ANLOO – OBS Anloo heeft een nieuw speeltoestel. Het toestel werd maandag feestelijk in gebruik genomen. Nadat wethouder Bas Luinge van Aa en Hunze het lint doorgeknipt had, openden de oudste en de jongste leerling van de school de glijbanen. Daarna werd er door de leerlingen volop gespeeld. 

Het oude speeltoestel werd in 2020 afgekeurd. Vervolgens werd er voortvarend begonnen met de realisatie van een nieuw toestel. ,,Er is een commissie met teamleden en ouders opgericht om samen te zorgen voor goede speelgelegenheid. Onder de leerlingen is een enquête gehouden. We wilden natuurlijk graag dat het nieuwe speeltoestel voldoet aan de wensen van de kinderen”, zegt directeur Nicole Jongman. ,,De uitslag van de enquête was duidelijk: een toestel met glijbaan en beweegbrug is de wens, met mogelijkheid om uit te breiden met een nestschommel. De kinderen waren enthousiast met acties voeren, er waren giften van de kinderen zelf en sponsorbijdragen van verschillende verenigingen en fondsen. Door een goede samenwerking met de gemeente Aa en Hunze is het gelukt om het gewenste toestel voor de herfstvakantie te plaatsen.” 

Nu alle werkzaamheden zijn afgerond, werd het tijd voor de feestelijke opening. ,,We zijn erg blij met het nieuwe speeltoestel. Goede speelgelegenheid is belangrijk voor de kinderen, niet alleen onder schooltijd. Het schoolplein van OBS Anloo wordt ook buiten schooltijd gebruikt door leerlingen en kinderen uit de buurt die nog niet naar school gaan. Tevens is het schoolplein regelmatig startpunt voor allerlei activiteiten die in het dorp georganiseerd worden. De kinderen die daarbij zijn, hoeven zich vanaf nu niet meer te vervelen. Iedereen is van harte welkom om te komen klimmen en klauteren”, zegt Jongman.