Een impressie van het te realiseren appartementencomplex in de oude melkfabriek in De Groeve.
Een impressie van het te realiseren appartementencomplex in de oude melkfabriek in De Groeve.

Subsidie voor revitalisering oude melkfabriek De Groeve

Algemeen

DE GROEVE - Gedeputeerde Staten van Drenthe stellen 150.000 euro beschikbaar voor de revitalisering van de oude melkfabriek aan de Hunzeweg in De Groeve.

Dit karakteristieke fabriekspand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex voor jongeren en ouderen. Hiermee wordt dit industrieel erfgoed weer in ere hersteld, de zichtlijnen richting het Zuidlaarderveen worden in orde gebracht én de leefbaarheid in De Groeve wordt vergroot.

De provincie Drenthe stelt in totaal 700.000 euro beschikbaar voor de herontwikkeling van een viertal projecten. Naast het verbouwen van de oude melkfabriek in De Groeve gaat het om projecten in Emmen, Nieuw-Schoonebeek en Meppel. Gedeputeerde Henk Brink: ,,Met het beschikbaar stellen van deze vier subsidies wordt Drenthe weer een stukje mooier. Stuk voor stuk zijn het ontwikkelingen die de afgelopen jaren niet van de grond kwamen door uiteenlopende oorzaken. Met deze subsidies kunnen de projecten alsnog worden gerealiseerd en kan de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse sterk worden verbeterd.”

Provinciale Staten van Drenthe worden nog in staat gesteld om eventuele wensen of bedenkingen kenbaar te maken.