Het Narratio Quartet.
Het Narratio Quartet.

Narratio Quartet zet ‘Ode aan Beethoven’ voort in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - De ‘Ode aan Beethoven’ door het Narratio Quartet in Museum Vosbergen in Eelde krijgt in december een vervolg.

Verbazing, verbijstering en vervoering waren de emoties bij musici en publiek zo’n 200 jaar geleden, toen zij voor het eerst kennis maakten met Beethovens strijkkwartetten. Nu brengt het Narratio Quartet deze emoties opnieuw tot leven, gespeeld op historische instrumenten en met kennis over de uitvoeringspraktijk van destijds. En dat alles in de intieme concertzaal van Villa Vosbergen, waar de sfeer van de 19e eeuw volop voelbaar is.

Het Narratio Quartet bestaat uit Johannes Leertouwer (eerste viool), Franc Polman (tweede viool), Dorothea Vogel (altviool) en Viola de Hoog (cello). Op 3, 10 en 11 december wordt de ‘Ode aan Beethoven’, die in juni is gestart, voortgezet. In vijf concerten worden de resterende negen van de in totaal zeventien kwartetten ten gehore gebracht. Het kwartet zit midden in de zaal met het publiek er omheen, waardoor musici en toehoorders samen een uniek muzikaal avontuur beleven. Bovendien zijn er op 3 en 10 december lezingen over Beethoven door Dirk Herman de Jong. Verder wordt op 11 december de film ‘A Late Quartet’ vertoond met Beethoven’s Opus 131 als muzikale drager.

De lezingen en de film zijn voor concertbezoekers gratis toegankelijk. Tussen verschillende programmaonderdelen kan tegen betaling een maaltijd worden genuttigd. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op www.museumvosbergen.nl.