De ingebruikname van de elektrische deelauto in Eelde. (foto Persbureau Drenthe)
De ingebruikname van de elektrische deelauto in Eelde. (foto Persbureau Drenthe)

Eerste elektrische deelauto van Tynaarlo in gebruik genomen

Algemeen

EELDE - Wethouder Jelbrich Peters heeft vrijdag in Eelde de eerste elektrische deelauto van de gemeente Tynaarlo in gebruik genomen. Hiermee wordt de duurzame bereikbaarheid van dorpen in het landelijk gebied verbeterd.

De Regio Groningen-Assen en de provincie Drenthe startten dit project met elektrische deelauto’s in 2021. Century Autogroep won destijds de aanbesteding en levert de auto’s. Afgelopen september is de eerste auto gepresenteerd op P+R Gieten. In totaal komen er op dertien locaties in Groningen en Drenthe deelauto’s te staan. Reserveren, openen en afsluiten gaat via de app Century Deelmobiliteit. Ook betalen gaat via deze app. De deelauto kan overal mee naartoe genomen worden, maar moet uiteindelijk wel weer geparkeerd worden op de plaats waar deze vandaan komt. Voor meer uitleg en de tarieven voor het gebruiken van de deelauto kan men terecht op www.century.nl/deelmobiliteit.

Wethouder van duurzaamheid Jelbrich Peters is blij met de deelauto: ,,Als gemeente vinden we de leefbaarheid in onze dorpen van groot belang. Een goede bereikbaarheid is hier een essentieel onderdeel van. Niet alle dorpen in onze gemeente zijn te bereiken met het openbaar vervoer en niet iedereen is in het bezit van een auto. De deelauto biedt hiervoor een duurzame, praktische en betaalbare oplossing.”

De standplaats van de elektrische deelauto in Eelde bevindt zich langs de Hoofdweg, bij de Dorpskerk.