Afbeelding

Kerstdiensten in Dorpskerk Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - In de Dorpskerk van Zuidlaren wordt aanstaande zaterdag (24 december) voor het eerst sinds 2019 weer een kerstnachtdienst gehouden.

De beperkingen in verband met het coronavirus zijn nu echt voorbij en mensen kunnen weer gewoon kerst vieren zoals ze dat gewend waren. Wie in een sfeervolle omgeving samen met vele anderen uit volle borst de mooiste kerstliederen wil zingen is aanstaande zaterdag daarom van harte welkom in de Dorpskerk in Zuidlaren. De kerstnachtdienst begint om 22.00 uur en wordt geleid door dominee Robert-Jan ten Have. Medewerking aan de dienst wordt verleend door het vrouwenkoor EigenWijs uit Zuidlaarderveen, dat een aantal prachtige kerstliederen ten gehore zal brengen.

Op eerste kerstdag (zondag 25 december) is er om 10.00 uur weer een dienst in de Dorpskerk. Ook dan zullen er veel bekende kerstliederen worden gezongen. Er is voor deze dienst een gelegenheidskoor geformeerd dat een aantal prachtige christmas carols ten gehore zal brengen. In plaats van een preek - die in de kerstnachtdienst wordt gehouden - luisteren bezoekers zondagochtend naar een mooi kerstverhaal, passend bij de sfeer van deze morgen. Het belooft hoe dan ook een sfeervol geheel te worden. Iedereen is van harte welkom om het mee te komen maken. Ook deze morgen wordt de dienst in de Zuidlaarder Dorpskerk geleid door dominee Robert-Jan ten Have.