Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen die kinderen uit Nederland of andere Europese landen van een onbezorgde vakantie willen laten genieten.
Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen die kinderen uit Nederland of andere Europese landen van een onbezorgde vakantie willen laten genieten.

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Drenthe

Algemeen

REGIO - Europa Kinderhulp is in Drenthe op zoek naar vakantiegezinnen die komende zomer een kind uit Nederland of het buitenland willen uitnodigen voor een vakantie.

Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken. Want door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen uit eigen land die te maken krijgen met armoede. In onder andere Drenthe wordt er daarom nu alvast gezocht naar gezinnen die komende zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen.

Hoewel men bij Europa Kinderhulp wellicht meer aan buitenlandse kinderen denkt, organiseert de stichting ook al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Deze kinderen hebben het in veel gevallen thuis financieel niet breed, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor vermaak of uitjes. In andere gevallen komen ze financieel niets tekort, maar zijn er problemen op sociaal-emotioneel vlak en krijgen ze thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht. Het is voor hen heerlijk om in de zomer een paar weken bij een vakantiegezin te verblijven en hun batterij weer op te laden.

Vandaar dat Europa Kinderhulp druk zoekt naar nieuwe vakantieouders. Dat kan als gezin, maar ook als alleenstaande of als stel zonder kinderen. ,,Zolang je maar ruimte in je hart en huis hebt om voor een paar weken een kindje op te vangen.” Wie zin heeft in wat extra avontuur, kan ook een buitenlands kindje uitnodigen. In Drenthe is Europa Kinderhulp nog op zoek naar plekjes voor kinderen uit België, Duitsland en Frankrijk.

De kinderen komen voor ongeveer twee weken. Ze zijn in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op www.europakinderhulp.nl/vakantieouders.