De oud-bestuurders van de gemeente Tynaarlo. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
De oud-bestuurders van de gemeente Tynaarlo. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Oud-bestuurders gemeente Tynaarlo bijeen: ‘het is een bijzonder vak’

Algemeen

EELDE - De gemeente Tynaarlo bestaat 25 jaar. Reden voor voormalig wethouder Pepijn Vemer om alle oud-wethouders én oud-burgemeesters uit te nodigen voor een informele bijeenkomst in de oranjerie van Museum De Buitenplaats in Eelde.

Vemer was zelf wethouder van 2018 tot 2022. ,,Als college gingen we vaak samen lunchen. Dat was altijd hartstikke leuk. We vonden het allemaal jammer dat hier na de verkiezingen een einde aan kwam. Met een knipoog naar het 25-jarig bestaan van de gemeente Tynaarlo heb ik het initiatief genomen om weer eens bij elkaar te komen, maar dan met alle oud-wethouders en -burgemeesters.”

Bij de bijeenkomst in de oranjerie van Museum De Buitenplaats waren zaterdag twaalf van de in totaal achttien oud-wethouders van Tynaarlo aanwezig. Onder hen Toos Jongma en Johannes Frieling, twee wethouders van het eerste uur. Van de oud-burgemeesters kon alleen Jan Rijpstra aanwezig zijn. De eerste burgemeester van Tynaarlo, Hein Pannekoek, was verhinderd omdat hij uitgerekend zaterdag 80 jaar werd.

Na koffie en thee met taart in de oranjerie ging de bijeenkomst verder met een borrel in het museumcafé van De Buitenplaats, waarbij ook leden van het huidige college van B en W aanschoven. ,,Het was erg gezellig”, blikt Pepijn Vemer terug op een zeer geslaagde middag. Hij is dan ook van plan om er een jaarlijks terugkerend samenzijn van te maken. ,,We hebben zaterdag besloten om het genootschap van oud-bestuurders van de gemeente Tynaarlo op te richten”, lacht Vemer. ,,Want het is een bijzonder vak.”