Met de strippenkaart in de hand kon een culinaire tocht door Zuidlaren worden gemaakt.
Met de strippenkaart in de hand kon een culinaire tocht door Zuidlaren worden gemaakt.

Winter-Loopje: culinair genieten in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Tien horecabedrijven in Zuidlaren hebben zondag het Winter-Loopje gehouden. Ruim 250 mensen maakten gebruik van de gelegenheid om al wandelend bij de diverse uitspanningen te genieten van een hapje en een drankje.

Het was de tweede keer dat het culinaire loopje door de horeca werd georganiseerd. De ondernemers willen Zuidlaren daarmee op de kaart zetten als gezellig horecadorp. Gezien de reacties van de deelnemers is deze opzet geslaagd.

In januari vorig jaar vond de eerste editie van het evenement plaats. Dat was nog in coronatijd en dus was gekozen voor de naam Lockdown Loopje. Deelnemers mochten de restaurants en cafés niet in, iedereen bleef op straat. De sfeer was echter geweldig en dat was ook zondag het geval.

Op tien plekken in het dorp konden heel gevarieerde drankjes en hapjes worden genuttigd. Wie binnen even wilde opwarmen kon dat dit keer wel doen. Met de strippenkaart in de hand werkten de gasten de locaties een voor een af. 

Volgens de organisatoren is met het initiatief weer aangetoond dat Zuidlaren over een sterk dorpslint beschikt. Bij de organiserende bedrijven is er in ieder geval veel enthousiasme om met dit soort acties door te gaan en Zuidlaren te presenteren als plek-om-te-zijn met vrienden en familie.