Afbeelding
(Eigen foto)

Bruisend concert Muziekschool Klankrijk Drenthe

Algemeen

ANNEN - Het dorpshuis van Annen was vrijdagavond afgeladen vol tijdens het voorjaarsconcert dat gegeven werd door leerlingen van muziekschool Klankrijk Drenthe. Velen trotseerden de sneeuw om te luisteren naar de diverse muziekensembles, zodat elke stoel in de zaal bezet was.

Tijdens het concert lieten zowel kinderen, jongeren als volwassenen zich horen. Er speelden leerlingen op gitaar, piano, klarinet, dwarsfluit, cello viool en harp. Zo was er een groot gitaarensemble en een ensemble voor volwassen strijkers die nog relatief beginnend zijn. Veel kinderen die les hebben bij de docenten van Klankrijk Drenthe spelen in het Keuning Jeugd Orkest, dat als speciale gast ook optrad.

De avond mondde uit in het hoogtepunt waarbij alle deelnemers één groot orkest vormden. Het podium was dusdanig gevuld dat er ook muzikanten vóór het podium zaten en stonden. Gezamenlijk werd de wals van Hans Keuning, naamgever van het Keuning Jeugd Orkest, ten gehore gebracht. Dit geheel in lijn met de uitspraak van Keuning: ,,Samenspelen is ontzaglijk belangrijk. Van samenspelen ga je nog meer van muziek houden.”

En samenspelen is wat er veelvuldig werd gedaan deze avond. Het plezier straalde van de gezichten van alle deelnemers af. Want muziek maken, het liefst ook nog samen, maakt zichtbaar gelukkig.

Meer informatie is te vinden op www.klankrijkdrenthe.nl of www.keuningjeugdorkest.nl.