Een speelster van VAKO schiet op het doel van Actief Klazienaveen. (foto: Liam Kuiper/LK Media)
Een speelster van VAKO schiet op het doel van Actief Klazienaveen. (foto: Liam Kuiper/LK Media)

Handbalsters VAKO spelen gelijk tegen Actief Klazienaveen

Algemeen

VRIES - De dames van handbalvereniging VAKO uit Vries hebben zondag met 26-26 gelijk gespeeld in de thuiswedstrijd tegen Actief Klazienaveen. 

De start van de thuisploeg was goed: er werd goed samengewerkt en dat leidde tot een ruime voorsprong van 11-6 halverwege de eerste helft. Op dat moment was er niks aan de hand en het leek er niet op dat VAKO verloren ging worden. Er werden veel wissels van de kant doorgevoerd: andere dames mochten het stokje overnemen, waardoor er een ander spel werd gespeeld. Actief kwam daardoor beter in het spel en kwam terug in de wedstrijd, wat resulteerde in een 15-14 ruststand. Wel was duidelijk dat ondanks de voorsprong het nog wel aanpoten werd voor een puntje of eventueel winst. 

De beginopstelling opende de tweede helft in de hoop op een positieve uitslag na 60 minuten. Het zorgde niet voor een grotere voorsprong, maar de dames behielden steeds hun puntje voorsprong. Normaal gesproken zou dit genoeg moeten zijn voor twee punten, maar halverwege de tweede helft raakten de VAKO-dames toch vermoeid en namen de Zuid-Drentenaren de voorsprong zelfs even over. VAKO speelde in de tweede helft voornamelijk met zijn zessen in het veld. Daar werd hard gestreden en er had dan ook meer in gezeten dan het uiteindelijke gelijkspel. Dat leverde een punt erbij op voor de derde plek, die vooralsnog is verstevigd door het verlies van de directe concurrent.

Komende zaterdag spelen de dames tegen SV Dalfsen in Dalfsen, de wedstrijd begint om 20.15 uur. De Overijsselse dames staan een plekje hoger op de ranglijst op de tweede plaats.