Leden van Loopgroep Drentsche Aa aan de start in Hannover.
Leden van Loopgroep Drentsche Aa aan de start in Hannover. (Eigen foto)

Hardloopgroep De Drentsche Aa naar de Marathon van Hannover

Algemeen

ZUIDLAREN - Bijna 40 leden van hardloopgroep De Drentsche Aa zijn in het weekend van 25 en 26 maart naar Hannover geweest om daar deel te nemen aan de ADAC Marathon van Hannover.

Dat is een groot hardloopevent waar zowel de marathon, de halve marathon alsook een 10 kilometerloop op het programma staan. Aan dit jaarlijkse loopfestijn wordt door meer dan 10.000 personen deelgenomen. Het is al vele jaren de traditie van de hardloopgroep om ieder twee jaar een marathonreis te organiseren. Deze reis heeft al gevoerd naar de marathons van onder andere Berlijn, New York, Keulen, Brussel, Luxemburg, Dresden en Kopenhagen. Dit jaar stond de marathon van Hannover op het programma.

Voor de hardlopers van de loopgroep is dit een mooi doel om gedurende het jaar naartoe te werken. Tweemaal per week vinden de trainingen plaats. Op woensdagavond wordt aan de snelheid gewerkt middels gevarieerde intervaltrainingen. En op zondagochtend komt de duurloop aan bod. Dan worden langere afstanden in het mooie Drentsche Aa-gebied gelopen. De naam van de hardloopgroep is niet voor niets De Drentsche Aa. En het vertrekpunt van de trainingen is de parkeerplaats bij Restaurant De Drentse Aa in Schipborg.

In Hannover waren het goede omstandigheden om deze wedstrijd te lopen. Het was aangenaam koel en vrijwel windstil. En door de aanmoedigingen van vele duizenden toeschouwers langs het parcours werd door een aantal leden goede tijden neergezet. Ook vanuit Zuidlaren waren diverse supporters naar Hannover gekomen. Na afloop van de diverse afstanden werd uitgebreid nagesproken over de gelopen wedstrijden. En de plannen voor de nieuwe marathonreis in 2025 zijn al gemaakt.

Hardlopers die het leuk lijken om deel te nemen aan één van deze reizen, of wanneer men graag samen met anderen wilt hardlopen, dan kan men gratis een viertal trainingen volgen. Meer informatie is te vinden op www.loopgroepdedrentscheaa.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding