The Sisters brengen in een muzikale vertelling liedjes uit de periode van de Tweede Wereldoorlog voor het voetlicht. (eigen foto)
The Sisters brengen in een muzikale vertelling liedjes uit de periode van de Tweede Wereldoorlog voor het voetlicht. (eigen foto)

Bevrijding Zuidlaren wordt muzikaal herdacht in Dorpskerk

Algemeen

ZUIDLAREN - Op zaterdag 13 april 1945 werd het dorp Zuidlaren bevrijd van de Duitse overheersing. Exact 78 jaar later, op donderdag 13 april, herdenkt de Culturele Vereniging Zuidlaren de bevrijding van Drenthe. 

In de Dorpskerk vindt die avond een optreden plaats van vocaal kwartet The Serenade Sisters, die samen met verteller en zanger Egbert Meijers de voorstelling ‘Als vrijheid zoveel jaar kan duren’ opvoeren. In deze muzikale vertelling zingen The Serenade Sisters a capella en vierstemmig 78 jaar na de tweede wereldoorlog de liedjes die destijds klonken. Muziek die de bevrijding van Drenthe doet herleven, maar ook breekbare liedjes over machteloosheid, toekijken en anders-zijn komen voorbij. Egbert Meijers verbindt de muziek met het verhaal en reflecteert op onderwerpen als herdenken, liefde en vrede. En op hoop, want die is in deze tijden hard nodig. 

The Serenade Sisters bestaat uit Josien van Beek, Liesbeth Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers. Deze vier zangeressen hebben elkaar gevonden in hun onbetwiste liefde voor close harmony en The Andrews Sisters en hun grote zwak voor meeslepende liefdesliedjes. The Serenade Sisters is opgericht in 2015, destijds met drie stemmen. In de zomer van 2017 besloten de dames om vierstemmig verder door het leven te gaan.

De avond begint om 20.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren.