Bij sporthal De Kamp in Vries werd een seniorenfietstocht gehouden als aftrap van Doortrappen Drenthe. (foto: Herman van Oost)
Bij sporthal De Kamp in Vries werd een seniorenfietstocht gehouden als aftrap van Doortrappen Drenthe. (foto: Herman van Oost)

Drents Doortrapseizoen afgetrapt in Vries

Algemeen

VRIES - De zon schijnt weer vaker en de dagen zijn langer; ideaal om lekker te gaan fietsen. Door te fietsen blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. 

Om ouderen in Drenthe hierop te attenderen organiseert Doortrappen Drenthe allerlei gezellige activiteiten. De activiteiten zijn donderdag gestart. Voor deze aftrap heeft de gemeente Tynaarlo een seniorenfietstocht van 25 kilometer georganiseerd vanaf sporthal De Kamp in Vries. Verkeerswethouder Jelbrich Peters is het eerste stuk mee gefietst met de deelnemers. Doortrappen Drenthe helpt en stimuleert senioren zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Het programma bestaat uit verschillende leuke en leerzame (fiets)activiteiten, die op allerlei plekken worden aangeboden in samenwerking met Drentse gemeenten: denk aan een driewielfietsontdekdag, verkeerstheaterquiz of een groepsfietstocht. 

Campagne
Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.