De peuters gingen vier dagen aan de wandel.
De peuters gingen vier dagen aan de wandel. (Eigen foto)

Peuter4daagse bij Skidkinderopvang Eelderwolde

Algemeen

EELDERWOLDE - Skidkinderopvang in Eelderwolde heeft meegedaan aan de Peuter4daagse. Een groep van 80 enthousiaste peuters wandelde vier dagen rondom de eigen opvanglocatie. De peuters verdienden zo de officiële Peuter4daagse-medaille.

De afgelopen jaren kwamen in Zuid-Limburg duizenden peuters in beweging tijdens de Peuter4daagse. Vanwege het succes besloot JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in samenwerking met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Peuter4daagse ook landelijk aan te bieden. 

Het doel van de Peuter4daagse is dat de pedagogisch medewerkers met de peuters van de kinderopvang (2 tot 4 jaar) vier dagen minimaal een kwartier wandelen. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk is. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal.

De Peuter4daagse bij Skidkinderopvang Eelderwolde werd een echt feest. Na iedere wandeling kregen de peuters een stempel op hun stempelkaart. Op de dagen dat zij niet op de opvang zijn, liepen zij thuis met hun ouders. Zo werden ook zij bij de Peuter4daagse betrokken. Op de laatste dag werd de Peuter4daagse feestelijk afgesloten met muziek. Natuurlijk ontvingen de kinderen hun welverdiende wandeldiploma en hun mooie Peuter4daagse medaille.

De Week van de Gezonde Jeugd is een initiatief van JOGG. Meer informatie is te vinden op www.peuter4daagse.nl.

Afbeelding
Afbeelding