Afbeelding

Fotoclub Spijkerboor viert 12,5-jarig bestaan met tentoonstelling

Algemeen

SPIJKERBOOR - In café ’t Keerpunt in Spijkerboor is vanaf zondag 4 juni een overzichtstentoonstelling te zien van Fotoclub Spijkerboor. Daarmee viert de fotoclub het 12,5-jarig bestaan. 

Het gaat om ruim dertig foto’s waarop Oud- en Nieuw-Annerveen en Spijkerboor centraal staan. Het geeft een zeer diverse inkijk in het dorpse leven van de drie dorpen. Het caféleven komt langs, de bedrijven komen over het voetlicht, evenals de natuur in de verschillende jaargetijden en er zijn foto’s van bijvoorbeeld de jeugd bij de jaarlijkse sport- en spelweek. 

Fotoclub Spijkerboor is 12,5 jaar geleden opgericht aan de bar van ’t Keerpunt. De club telt zestien leden uit Spijkerboor en omgeving, waaronder de drie oprichters. Eens per maand komen de leden op zondagochtend bij elkaar om samen te gaan fotograferen, het vertrek is standaard bij ’t Keerpunt. Dat kan ergens in de natuur zijn of bijvoorbeeld bij een evenement in de regio. Bij slecht weer leren ze in de zaal van ’t Keerpunt een nieuwe techniek aan. De ochtenden worden steeds door twee andere leden voorbereid. De resultaten worden op de site van de fotoclub geplaatst (www.fotoclubspijkerboor.nl).

Van ieder lid worden twee foto’s geëxposeerd. De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij bijdragen van de gemeente Aa en Hunze, het Visserfonds, Stichting MOOR en uitbater van ’t Keerpunt, Ivo Dijkema. De bezoekers worden via een audiotour langs de meer dan dertig foto’s geleid. Het is wel handig dat bezoekers een mobiele telefoon bij zich hebben.

De tentoonstelling wordt op 4 juni om 15.00 uur geopend door wethouder Kiena ten Brink van de gemeente Aa en Hunze en is daarna de hele maand juni te bezichtigen tijdens openingstijden van het café.