Werkgevers hebben tot en met vrijdag 2 juni om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring
Werkgevers hebben tot en met vrijdag 2 juni om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring (Foto: UWV)

Werkgevers hebben nog week de tijd voor definitieve berekening NOW

Algemeen

DRENTHE - Werkgevers in Drenthe die in de laatste twee aanvraagperiodes gebruikmaakten van de NOW-regeling (NOW 5 en 6) hebben nog iets meer dan een week, tot en met vrijdag 2 juni, om daarvoor de definitieve berekening aan te vragen. In Drenthe moeten 199 werkgevers nog een of meer aanvragen indienen. Ook dit keer zet UWV extra communicatiemiddelen in om hen daar op te wijzen en hulp aan te bieden. 

Nadat eind september 2021 de NOW-regeling aanvankelijk was stopgezet, werd het loket toch weer geopend, nadat het kabinet in november de coronamaatregelen weer aanscherpte. Er volgden toen nog twee rondes: de zevende aanvraagperiode NOW (NOW 5) van november tot en met december 2021 en de achtste aanvraagperiode NOW (NOW 6) van januari tot en met maart 2022.

Het beroep op de NOW was een stuk minder dan in eerdere rondes. Toch kregen in deze twee periodes nog 529 werkgevers uit Drenthe samen 820 voorschotten toegekend, in totaal een bedrag van 16,7 miljoen euro. Van deze werkgevers hebben 330 de aanvraag gedaan, 199 werkgevers moeten nog aan de slag. In totaal gaat het dan om 267 voorschotten voor in totaal 7,3 miljoen euro, waarvoor nog een definitieve berekening moet worden aangevraagd.

Landelijk waren er zo’n 47.000 werkgevers die een of meer voorschotten hebben ontvangen voor in totaal 2,1 miljard euro. Daarvan heeft inmiddels 62 procent (29.000 werkgevers) de definitieve berekening aangevraagd, 38 procent (18.000 werkgevers) moet dat nog doen.

Werkgevers hebben tot en met vrijdag 2 juni om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring. Meer informatie https://inspiratie.uwv.nl/.