Wethouder Ivo Berghuis en Dorpsbelangen-voorzitter Gert Hilbolling zijn blij met de nieuwe 30-kilometerzone.
Wethouder Ivo Berghuis en Dorpsbelangen-voorzitter Gert Hilbolling zijn blij met de nieuwe 30-kilometerzone. (Foto: Herman van Oost)

Gasteren wordt voortaan Gasterug!

Algemeen

GASTEREN – Gasterug! Met deze ludieke actie werd gisteren de 30-kilometerzone van het dorp Gasteren uitgebreid. Wethouder Ivo Berghuis en voorzitter Gert Hilbolling van Dorpsbelangen Gasteren stelden samen de nieuwe zone in. Door de laatste twee letters van de plaatsnaam te wijzigen werd er extra aandacht op de snelheidswijziging gelegd. 

De wens om in het hele dorp een 30 kilometerzone door te voeren werd in het najaar van 2022 tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen uitgesproken. De verkeersintensiteit mede door de toename van toeristen en recreanten in het dorp neemt toe. Het voorstel werd (bijna) unaniem gedragen. Het verzoek vond gehoor bij de Gemeente Aa en Hunze en daarom wordt ook de maximumsnelheid op de Gasterenseweg, de Brink, het Westeinde en het Oosteinde teruggeschroefd van 50 naar 30 kilometer per uur. De hogere snelheid was gevaarlijk voor inwoners, scholieren en toeristen. ,,Laten wij als dorpsbewoners het goede voorbeeld geven en gas terugnemen in het dorp. Daardoor kan iedereen veiliger over straat”, voegde Hilbolling er nog aan toe. 

Zie ook: https://www.schakel.info/nieuws/algemeen/62831/gehele-bebouwde-kom-gasteren-wordt-30-kilometerzone.