Afbeelding

Schots highland dansen in De Ludinge

Algemeen

ZUIDLAREN - Veel mensen zullen er nog nooit van gehoord hebben: highland dancing, een sport en kunst in één. Wie dat wil kan het binnenkort zelf uitproberen tijdens een proefles in Zuidlaren.

Ook in de zomervakantie is een enthousiaste groep bezig met highland dancing. De lessen van volgend jaar worden voorbereid en er worden volop nieuwe leden gezocht. ,,Ik ben zelf begonnen toen ik ongeveer vier jaar oud was en op m’n vijfde danste ik mijn eerste wedstrijd’’, zegt Corine Jager. ,,Ik train nu zo’n drie jaar mee met HighlandDancing.nl. Ik ben inmiddels bijna 14 jaar en leer nog altijd bij.’’ Er wordt elke dinsdagavond getraind in De Ludinge Zuidlaren.

Wie van de Schotse cultuur of doedelzakmuziek houdt, kan op dinsdag 12 september meedoen tijdens een gratis open les om te kijken of het iets is. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Wel wordt aangeraden om sportieve kleding aan te trekken waarin men makkelijk kan bewegen. Ook soepele schoenen zijn voor de les prettig, zoals bijvoorbeeld turnslofjes. De open les vindt vanaf 19.30 uur plaats in De Ludinge. Er wordt uitleg gegeven over highland dancing, er wordt een demonstratie gegeven en natuurlijk kunnen de bezoekers ook zelf meedoen. 

Meer informatie is te vinden op www.highlanddancing.nl. Wie meer vragen heeft kan ook een mail sturen naar highlanddancing.nl@gmail.com.