De vliegenzwam is een veel voorkomende paddenstoel in de Nederlandse natuur. foto: Geert de Vries)
De vliegenzwam is een veel voorkomende paddenstoel in de Nederlandse natuur. foto: Geert de Vries)

Paddenstoelenlezing Geert de Vries in De Ludinge

Algemeen

ZUIDLAREN - Geert de Vries geeft op uitnodiging van IVN Zuidlaren op woensdag 13 september een lezing over paddenstoelen.

Bijna iedereen zal ze wel gezien hebben deze zomer. Na een natte regentijd en met name in het bos komen paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren tevoorschijn. Geert de Vries is een bevlogen verteller. Zijn grootste kwaliteit is ingewikkelde zaken op een heldere en boeiende manier presenteren met eigen gemaakte foto’s van professionele kwaliteit. Deze lezing is interessant voor zowel leken als kenners. Voor de pauze staat de biologie van paddenstoelen centraal. Wat zijn paddenstoelen, welke betekenis hebben ze, hoe oud worden ze, welke zijn giftig en welke kun je eten? Na de pauze staat centraal:welke betekenis paddenstoelen hebben voor het bos. Want paddenstoelen kunnen niet zonder bomen, maar bomen kunnen ook niet zonder paddenstoelen.

De lezing, die wordt gehouden in gebouw De Ludinge in Zuidlaren, begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Voor koffie en thee moeten bezoekers contant geld meenemen. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij JanSiem Rus via jsrus2013@gmail.com of op de website van IVN Zuidlaren (www.ivnzuidlaren.nl).