Afbeelding

Ritola verliest nipt van Nic. Groningen

Algemeen

GRONINGEN - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren moesten het in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen meteen opnemen tegen het sterke Nic. uit Groningen. 

Beide ploegen waren samen met AVO uit Assen en OKO uit Opende ingedeeld in deze hoofdklasse, een echte vierkamp dus. De start van Ritola was zeer slecht en halverwege de eerste helft werd al tegen een 6-1 achterstand aangekeken. Geleidelijk ging het wat beter en er vielen ook enkele doelpunten aan de kant van de Zuidlaarders, maar Nic. scoorde ook. Ritola speelde intussen nog steeds niet op zijn best: de spelers wisten elkaar in de aanval niet goed te bereiken en het schot was niet trefzeker. Via 10-5 werd de ruststand 12-8 bereikt. 

In de tweede helft ging het aanzienlijk beter en Ritola liep zelfs in tot 12-11. Helaas kon de ploeg dit niveau niet volhouden. Integendeel: Nic. scoorde drie maal achter elkaar, waardoor er met 15-11 weer een fikse achterstand op het scorebord stond. Via 15-12 en doelpunten om en om stond het met nog tien minuten te spelen 17-14. Hylke van Gorkum scoorde 17-15 en Tessa Doedens maakte met een fraaie doorloopbal 17-16. Het slotakkoord was echter voor de Stadjers. Zaterdag speelt Ritola thuis tegen OKO uit Opende. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 3, Mandy Terpstra 3, Eline Haan 2, Lisa Huizinga 2, Stan Terpstra 2, Tessa Doedens 1, Melvin Spoelder 1, Britt Terpstra 1 en Roy Terpstra 1.