Afbeelding

Volleyballers Ritola keren puntloos huiswaarts

Algemeen

SNEEK - Het eerste herenteam van Ritola Volleybal uit Zuidlaren heeft zaterdag geen punten mee kunnen nemen in de uitwedstrijd tegen Lokomotiv Hydra uit Sneek. 

In Friesland werd met 4-0 in sets verloren. Twee weken geleden stonden de twee ploegen ook al tegenover elkaar, toen in een bekerwedstrijd. Dat het geen makkelijke middag zou worden was al bekend, want de mannen uit Sneek zijn goed op elkaar ingespeeld. Ritola was het seizoen met winst begonnen en gretig om ook in Sneek een mooie pot volleybal te spelen. De eerste set was welhaast een kopie van de bekerwedstrijd: de hele set waren de mannen aan elkaar gewaagd. De volleyballers van Ritola kwamen echter niet helemaal lekker in hun spel, waardoor Hydra aan het einde van de set kon uitlopen naar 25-20. De tweede set legde Ritola iets meer servicedruk neer, waardoor ze iets konden uitlopen. Hydra gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kon uiteindelijk de set weer naar zich toetrekken: 25-21. 

Bij vlagen legde Ritola goed volleybal neer, maar tegen Hydra konden ze geen moment verzwakken. Ook de derde set waren het de Friezen die de set binnensleepten met 25-22. In de vierde en laatste set gingen de mannen van Ritola er nog een keer vol tegenaan, gretig om in ieder geval met een punt huiswaarts te keren. Het was af en toe een spektakel om naar te kijken, waarbij mooi blokkeerwerk en aanvallen werden afgewisseld. Maar wat Ritola ook deed, het was weer Hydra die de set pakte: 25-22. Daardoor was de eindstand 4-0 en keerden de mannen van Ritola zonder punten weer huiswaarts.