Remko Rutgers, Wilco Reefman en Emil Buring met de eerste lokale whisky van Vossenberg Distillery.
Remko Rutgers, Wilco Reefman en Emil Buring met de eerste lokale whisky van Vossenberg Distillery.

Mitra Zuidlaren presenteert eerste lokale whisky Vossenberg

Algemeen

ZUIDLAREN - Wilco Reefman is in 2018 begonnen met Vossenberg Distillery in Kiel-Windeweer. Naast het maken van gin is vijf jaar geleden ook gestart met het maken van whisky spirit. 

Na drie jaar in een eiken vat mag deze spirit whisky genoemd worden. Op 25 november 2018 is het eerste vaatje, in totaal ongeveer 50 liter, gevuld. Nu, bijna 5 jaar later, zal de eerste whisky gebotteld worden. Al direct na de start van de distilleerderij is een nauwe samenwerking gestart met Remko Rutgers en Emil Buring van Mitra Zuidlaren. Zij zagen meteen de kwaliteit van de producten en de meerwaarde van de lokale productie en begonnen direct met de verkoop van de Gin. 

De presentatie van de eerste Vossenberg Whisky zal daarom op vrijdag 1 december vanaf 13.00 uur plaatsvinden bij Mitra Zuidlaren. Wilco Reefman is aanwezig om klanten alles te vertellen over deze whisky en hen zelfs wat te laten proeven. Ook zal de whisky op dat moment bij diverse geselecteerde slijters te koop zijn. Het aantal beschikbare flessen is klein in verband met de grootte van het eerste vat. Uit het voormalige portvat van zo’n 50 liter zijn flink wat liters verdampt tot het zogenaamde Angels Share. Dus kom op tijd want op is ook echt op!! Uiteraard is de whisky te koop voor een mooie introductieprijs: van 69,99 voor 59,99 euro (op is op). 

Meer informatie is te vinden in de advertentie die volgende week in de Oostermoer verschijnt. Iedereen is op vrijdag 1 december vanaf 13.00 uur welkom bij Mitra Drankenspeciaalzaak Zuidlaren aan de Stationsweg 24 in Zuidlaren.