Byzantijnskoor Drenthe.
Byzantijnskoor Drenthe. (Eigen foto)

Byzantijnskoor Drenthe treedt op in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN – Het Byzantijnskoor Drenthe zal op uitnodiging van de Culturele Vereniging Zuidlaren zaterdag 3 februari vanaf 20.00 uur optreden in de Dorpskerk in Zuidlaren. 

Het Byzantijnskoor Drenthe ontstond in 2003 nadat een aantal zangers uit diverse plaatsen in Drenthe een gezamenlijke reis door Rusland en andere Oost-Europese landen maakten en aldaar getroffen werden door de warme en kenmerkende klankkleur van de byzantijnse muziek. Het koor staat inmiddels bekend om haar bovengemiddelde zangkwaliteit en streeft nog voortdurend naar verbetering, zowel in muzikaliteit, presentatie, als in kennis en uitspraak van de Russische taal. Zij wordt hierin professioneel geleid door dirigente Julia Zaytseva. 

Het Byzantijnskoor Drenthe wil de Byzantijnse, de Oost-Europese kozakkenliederen en de Slavische volksmuziek op een zo goed mogelijke manier ten gehore te brengen. Het koor wil naar haar omgeving uitstralen dat behalve de eigen cultuur ook de medemens in andere culturen waardevol is. Het koor wil daarom graag door middel van haar muziek de verbondenheid met andere culturen uitdragen en versterken. 

Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren. Vanwege de verwachte belangstelling en het beperkt aantal zitplaatsen is reserveren aanbevolen. Voor meer informatie kan men ook terecht op de internetsite www.cvzzuidlaren.nl of via het e-mailadres info@cvzzuidlaren.nl