Afbeelding

Muzikaal cabaret in Café Boelens

Algemeen

EELDE - Twintig jaar lang toerde Gabriëlle Glasbeek met de Groninger cabaretformatie Vrouw Holland door Nederland, waarbij ze jaar in, jaar uit op grote podia stond. 

Nu presenteert zij haar nieuwe soloprogramma ‘Laat Gaan’, een cabareteske en muzikale voorstelling waarmee ze de intimiteit opzoekt van de kleinere zalen en dorpshuizen. Op vrijdag 16 februari treedt ze op uitnodiging van de Culturele Raad Eelde op in café Boelens in Eelde. Glasbeek deelt in deze theatervoorstelling hilarische taferelen uit haar eigen leven. Ze maakt de balans op: zo halverwege een mooi leven met liefde en ander ongemak heeft ze eindelijk even tijd voor zichzelf. Denkt ze. Er blijken twee vrouwen in haar hoofd te zitten: een extraverte en een introverte. Het zijn oma en moeder, beiden dement, beiden niet meer levend, maar allebei behoorlijk aanwezig. Gelukkig krijgt Glasbeek haar geheugen zingend op de rit, begeleid door gitarist Robert van der Tol. Want stel dat vergeten ook in haar genen zit, dan kan ze het hier en nu maar beter vangen. ‘Laat gaan’ gaat over terugkijken en accepteren dat je je herinneringen niet altijd in de hand hebt.

Met vooroorlogse filmbeelden uit het familiearchief, dwarszittende en broze types en ongemakkelijke hilariteit is ‘Laat Gaan’ een humoristische, persoonlijke en intieme voorstelling. ,,Deze persoonlijke voorstelling dichtbij het publiek brengen, dat is wat ik wil.’’ Samen met Robert van der Tol vormt Glasbeek de nieuwe theaterformatie Glasboer. De voorstelling begint om 20.00 uur, reserveren kan via www.cultureleraadeelde.nl.