schrijfster Hilly Elzinga-Linstra presenteert haar eerst boek in de bibliotheek van Zuidlaren.
schrijfster Hilly Elzinga-Linstra presenteert haar eerst boek in de bibliotheek van Zuidlaren. (Eigen foto)

Boekpresentatie ‘Dagboek van een geboorte’ in Bibliotheek Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Bibliotheek Zuidlaren zal op donderdag 28 maart schrijfster Hilly Elzinga-Linstra ontvangen voor een presentatie van haar eerste boek Dagboek van een geboorte. De schrijfster leest voor uit eigen werk en vertelt over wat ze met haar boek wil bereiken. Tijdens deze avond is er ruimte om vragen te stellen en samen in gesprek te gaan.

Dagboek van een geboorte gaat over een gezin dat alles voor elkaar lijkt te hebben. Alles verandert als de ouders te horen krijgen dat ze een kindje verwachten dat een aangeboren hartafwijking heeft. Het boek, geschreven als een dagboek, beschrijft de gebeurtenissen vanaf de zwangerschap tot de eerste operatie van het pasgeboren kindje. Het verhaal benadrukt het gevoel vanuit het perspectief van de moeder. Met dit boek wil Elzinga ouders in soortgelijke situaties een hart onder de riem steken, ze informeren en inspireren. 

Hilly Elzinga-Linstra is auteur en uitgever van haar eerste boek Dagboek van een geboorte. Daarnaast geeft zij workshops en lezingen. Momenteel is zij bezig met haar tweede boek welke begin 2025 uitkomt. De schrijfster woont in Drachten en heeft drie dochters waarvan de jongste een complexe hartafwijking heeft. Hilly Elzinga is ook de oprichtster van de petitie Laat UMCG een (kind)hartcentrum blijven, die landelijk bekendheid verwierf en uiteindelijk met ruim 262.000 handtekeningen is aangeboden in Den Haag.

De boekpresentatie start om 19:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Belangstellenden dienen zich aan te melden via het online aanmeldformulier op de website www.bindbibliotheken.nl