De workshop collages maken kan bij de Volksuniversiteit Zuidlaren gevolgd worden. (foto: Gekleurd Grijs)
De workshop collages maken kan bij de Volksuniversiteit Zuidlaren gevolgd worden. (foto: Gekleurd Grijs)

Volksuniversiteit Zuidlaren organiseert workshops Gekleurd Grijs

Algemeen

ZUIDLAREN - De maand april staat ook dit jaar weer in het teken van Gekleurd Grijs, de culturele actiemaand speciaal voor senioren. 

Ook de Volksuniversiteit Zuidlaren biedt in dit kader twee laagdrempelige workshops aan: op vrijdag 12 april mandala/zendoedelen in gebouw De Ludinge in Zuidlaren en op donderdag 18 april collages maken in De Notenkraker in Paterswolde. 

Fennie Munneke geeft op 12 april van 9.30 tot 12.00 uur in De Ludinge in Zuidlaren de workshop mandala/zendoedelen. Met behulp van liniaal, passer en of geodriehoek maken de deelnemers mooie figuren, wat uiteindelijk de mandala wordt Deze patronen kunnen worden ingekleurd: dit heet zendoedelen. De patronen kunnen eenvoudig zijn, maar geven altijd een verrassend resultaat. De kosten zijn 8 euro inclusief koffie of thee. Belangstellenden kunnen een mail met hun naam en telefoonnummer sturen naar cursuscoordinator3@vuzuidlaren.nl.

Collages maken
De collageworkshop is geschikt voor iedereen. Er zijn geen vaardigheden nodig, behalve zin om te spelen en open staan voor verrassingen. Afgedankte tijdschriften worden omgezet in de meest verrassende en spannende taferelen, iedere keer weer op een andere manier. De docent geeft uitleg over verschillende mogelijke werkwijzen en reikt thema’s aan die door de cursisten individueel ingevuld worden. Er worden verschillende technieken en opdrachten aangeboden, maar niets is verplicht. Iedere cursist werkt zoals het hem/haar past en geen enkele collage is fout zijn. Zo ontstaan er verschillende werken waardoor de cursisten elkaar kunnen inspireren. Door die kruisbestuiving komen er steeds meer nieuwe ideeën. De workshop wordt gehouden op 18 april van 14.00 tot 16.00 uur in cultuurcentrum De Notenkraker in Paterswolde. De kosten zijn 8 euro inclusief koffie of thee, aanmelden kan via cursuscoordinator2@vuzuidlaren.nl.

Voor een overzicht van alle activiteiten in Drenthe kan men terecht op www.gekleurdgrijs.nl.