Afbeelding

Oranjevereniging Zuidlaren maakt zich op voor Koningsdag

Algemeen

ZUIDLAREN - De Oranjevereniging Zuidlaren is druk in voorbereiding op de viering van Koningsdag op zaterdag 27 april. 

De dag start om 9.00 uur met de rommelmarkt op de Brink, waarna burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo om 9.30 uur de vlag hijst en de opening verricht, muzikaal begeleid door Patrimonium uit Groningen. Aansluitend start ook de braderie op de Stationsweg, die waarschijnlijk groter zal zijn dan in andere jaren. ,,Veel handelaren die normaal naar Emmen gaan kunnen daar nu niet terecht door het bezoek van de koninklijke familie’’, licht voorzitter Jaap van der Borg toe. In het centrum van Zuidlaren staan onder meer een rodeostier, een klimwand en kabelbaan opgesteld en een springkussen voor de jongste bezoekers. De leden van de Oranjevereniging maken om 11.00 uur een rondgang door het dorp met oranjebitter en een lekkere traktatie en ‘s middags is er op veler verzoek weer muziek van shantykoor Oosterstörm uit Groningen. 

Oranjediner 
Om 18.30 uur begint een driegangendiner bij Brasserie Joost, met live muziek van André Klein. Leden van de Oranjevereniging betalen 17,50 euro voor het diner, niet-leden betalen 27,50 euro. Er is plek voor maximaal 80 mensen, dus opgave is sowieso noodzakelijk. Dat kan tot 22 april via 06-53931264 of oranjeverenigingzuidlaren@hotmail.nl.

Kinderdisco
Op zaterdag 20 april wordt een oranje kinderdisco georganiseerd in zwembad Aqualaren voor kinderen tot en met 13 jaar. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding zwemmen. Leden van de Oranjevereniging krijgen 50% korting op de entreeprijs en gratis patat met saus.

De Oranjevereniging is tevreden met het programma. Toch is de organisatie nog wel op zoek naar vrijwilligers om te helpen. ,,Dat hoeft niet de hele dag te zijn, twee uurtjes is ook mooi. Verder zijn we nog op zoek naar een nieuwe penningmeester en twee bestuursleden. Gelukkig hebben zich na onze wervingsactie van eind vorig jaar wel zo’n honderd nieuwe leden aangemeld.’’ Belangstellenden kunnen zich melden via 06-53931264 of oranjeverenigingzuidlaren@hotmail.nl.