De leerlingen van De Lichtkring zingen tijdens de opening van de school een lied voor alle aanwezigen. (foto: Persbureau Drenthe)
De leerlingen van De Lichtkring zingen tijdens de opening van de school een lied voor alle aanwezigen. (foto: Persbureau Drenthe)

‘Groene’ basisschool De Lichtkring gaat op in omgeving

Algemeen

ZUIDLAREN - Het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Lichtkring in Zuidlaren is woensdag feestelijk geopend door burgemeester Thijsen van Tynaarlo en enkele leerlingen met het planten van een appelboom. 

De dag begon voor de kinderen met muzikale workshops, gevolgd door de officiële opening die onder grote belangstelling van ouders, oud-collega’s en omwonenden werd verricht. Aansluitend verzorgden de leerlingen een muzikale verrassing op het schoolplein en kon iedereen de school van binnen bekijken. Het oude schoolgebouw aan de Larikslaan was flink verouderd en toe aan vervanging. Een bouwcommissie bestaande uit leerkrachten, leerlingen en een ouder kwamen samen tot een ontwerp wat helemaal past bij het thematisch onderwijs dat de school geeft.

Zo heeft het nieuwe schoolgebouw, dat sinds eind januari in gebruik is, bij elk lokaal een buitenlokaal zodat kinderen buiten kunnen werken. Ook binnen zijn er diverse mogelijkheden en plekken om binnen het thematisch onderwijs samen te kunnen werken en leren. In de presentatiekastjes die in de ramen zijn verwerkt kan iedereen binnen en buiten het gemaakte werk van de kinderen bewonderen. ,,Het was een prachtige dag en een mooi moment van ontmoeting. Niet alleen voor ons, maar ook voor de buurt, waarmee we een goed contact hebben. Het plein is inmiddels ook een echte ontmoetingsplek, ouders blijven vaak nog even hangen om bij te praten. We zijn heel blij met het nieuwe gebouw, dat helemaal van hout is gemaakt en veel natuurlijke kleuren heeft. Daardoor gaat het mooi op in de groene omgeving van de wijk.’’ De school, die sinds 1968 bestaat, heeft moment een kleine 110 leerlingen.