Afbeelding

Voorbereidingen 52e Sport- en Spelweek in volle gang

Algemeen

ANNEN - De 52e Sport- en Spelweek in Annen staat weer voor de deur. In de week van Hemelvaart, van 5 tot en met 11 mei, strijden zes (buurt)ploegen in Annen op diverse sport- en spelonderdelen om de overwinning. 

Jaarlijks doen meer dan 600 inwoners actief mee, de rest van het dorp is fanatiek toeschouwer. De week wordt georganiseerd door de Commissie Dorpsbelangen, maar ook de verenigingen nemen de organisatie van de verschillende onderdelen op zich.

Voorbereidingen
De voorbereidingen voor het evenement zijn inmiddels al in volle gang. Zo zijn naast de ploegleiding van de verschillende buurten, ook De Pers Annen - speciaal in het leven geroepen voor deze week - bezig om de week weer soepel te laten verlopen.

Opening
De opening van de sport- en spelweek is op zaterdag 5 mei om 15.00 uur op de Brink in Annen. Tijdens de opening worden alle ploegen op een ludieke manier voorgesteld en zal de Anneroel van het Jaar 2023 bekend worden gemaakt. Ook wordt de toiletunit voor mindervaliden geopend door wethouder Kina ten Brink. Aansluitend gaat het eerste onderdeel waar punten mee kunnen worden verdiend van start: touwtrekken. Dit onderdeel wordt georganiseerd door TTV Boermarke.

Fantastische week
De Commissie Dorpsbelangen kijkt uit naar een leuke week vol activiteiten. ,,We hebben er ontzettend veel zin in’’, zegt Ype Tol, voorzitter Commissie Dorpsbelangen Annen. ,,Elk jaar moet het programma rond gemaakt worden en daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig. De ploegleiders doen hiervoor hun stinkende best. En dat er dan weer meer dan 600 unieke deelnemers zijn maakt dat alle inspanning meer dan waard. Ook dit jaar gaan we met z’n allen weer voor een sportieve, gezellige strijd waar het samenzijn voorop staat.’’