Op de minimarkt waren diverse kramen met lokale en regionale producten te vinden. (foto: Liam Kuiper/LK Media)
Op de minimarkt waren diverse kramen met lokale en regionale producten te vinden. (foto: Liam Kuiper/LK Media)

Tynaarlo Lands Festival kent succesvolle primeur

Algemeen

TYNAARLO - De eerste editie van het Tynaarlo Lands Festival in het hart van Tynaarlo is zaterdag goed verlopen. Op en rond de Brink kwamen verspreid over de dag zo’n 1000 bezoekers een kijkje nemen bij alle activiteiten. 

Het nieuwe eendaagse festival is op poten gezet door Sjoerd, Joachim, Christel, Arrie en Mirjam, vijf ouders die elkaar hebben leren kennen op het schoolplein van basisschool Het Oelebred. ,,We wonen allemaal met veel plezier in Tynaarlo en willen graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van het dorp. Met dit festival willen we verbondenheid creëren door cultuur, met elkaar en de omgeving. Daarbij vonden we het ook erg belangrijk dat iedereen mee moest kunnen doen, ook mensen met een kleinere portemonnee’’, zegt Mirjam Bouman namens de organisatie. De naam Tynaarlo Lands was een knipoog naar het bekende festival Lowlands.

Op de centraal gelegen brink, in een driehoek waar meerdere wegen samenkomen, konden bezoekers terecht voor muziek, workshops, een minimarkt met lokale producten, regionale foodtrucks en een drankje bij de bar, gerund door De Spil. ,,Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor onze 70 vrijwilligers, zonder hen had dit niet gekund. We zijn teruggegaan naar de oorsprong van een ontmoetingsplek om een oude traditie in een nieuwe vorm te creëren. We hebben bewust een programma gemaakt waar zowel jong als oud zich in kon vinden. Leuk om te zien was dat in de avonduren vooral veel jongeren kwamen kijken. We hebben veel complimenten gehad en dat was best even spannend, aangezien het de eerste keer was. Maar we hebben zeker de intentie om dit vaker te gaan doen en we hebben genoeg andere leuke ideeën.’’