Afbeelding

Kledingwinkel Dozijntje stopt er na meer dan 40 jaar mee

Algemeen

ZUIDLAREN - Een aantal dames begonnen in 1983 een tweedehands kledingwinkel in een garage aan de Lindenhof in Zuidlaren. Aanvankelijk werd alleen kinderkleding verkocht, maar dit werd al snel uitgebreid met kleding voor volwassenen. 

In de loop der jaren heeft Dozijntje een trouwe groep inbrengers en klanten die overal vandaan komen gekregen en is de oudste tweedehands kledingwinkel van de provincie Drenthe. Sinds 2005 is de kledingwinkel gevestigd bij buurtvereniging De Bark, maar helaas komt daar binnenkort een eind aan: waar afgelopen december nog het 40-jarig jubileum is gevierd met de klanten, is nu het besluit genomen om de deuren van Dozijntje per 1 juni definitief te sluiten. ,,Het is heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar we zagen geen andere oplossing’’, zegt bestuurslid Herma van Winsum. 

Coronaperiode
Net als veel andere winkels heeft ook Dozijntje te lijden gehad van de coronaperiode. De winkel is destijds lange tijd gesloten geweest en het was lastig om daarna de klanten weer binnen te krijgen. ,,Daarnaast is het moeilijk om in de zomerperiode de bezetting rond te krijgen’’, vevolgt Herma. ,,Met pijn in ons hart hebben we daarom besloten om te stoppen’’, vult mede-bestuurslid Wilma Delhez haar aan. ,,Maar we kijken terug op mooie jaren met fijne contacten tussen de vrijwilligers onderling en met onze trouwe klanten.’’ Het zal wennen zijn voor de vrijwilligers, waarvan sommigen al 35 jaar werkzaam zijn in Dozijntje.

Opheffingsuitverkoop
Van dinsdag 21 tot en met donderdag 30 mei zal er een grote opheffingsuitverkoop plaatsvinden. Alles wordt dan voor 1 euro per stuk verkocht. ,,We willen graag onze trouwe klanten bedanken voor het inbrengen en kopen van kleding, waardoor regelmatig goede doelen konden worden ondersteund.’’ De kledingwinkel is gevestigd aan de Veenplasweg 3a in Zuidlaren en is geopend op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.