Ritola verliest thuis van Nic. uit Groningen..
Ritola verliest thuis van Nic. uit Groningen..

Korfballers Ritola verliezen van Nic. uit Groningen

Algemeen

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola kregen afgelopen zaterdag het roemruchte Nic. uit Groningen op bezoek. Het bezoek mondde uit in 12-18 nederlaag voor Ritola. 

De mentale voorbereiding van de Zuidlaarders was niet optimaal, want behalve Hylke van Gorkum moest ook Roy Terpstra zich afmelden wegens een blessure. Hij werd vervangen door Sven van Erp. De noodzakelijke omzettingen in het team hadden tot gevolg, dat Ritola niet in zijn normale spel kwam en de eerste helft eindigde dan ook met een beschamende 2-11 stand.

Na de rust werd er uit een ander vaatje getapt en na vijf minuten was de stand 5-11. Nic. scoorde hierop tweemaal, 5-13. Halverwege de tweede helft was de stand 8-16. Ritola zette nog eens alle zeilen bij en het werd zelfs 10-16. Nic. zag het gevaar en scoorde 10-17. Dit ontnam Ritola de kracht verder te antwoorden. Het werd uiteindelijk een 12-18 nederlaag.

Doelpuntenmakers: Mandy Terpstra 3, Tessa Doedens 2, Sven van Erp 2, Stan Terpstra 2, Saskia Gubler 1, Lisa Huizinga 1 en Melvin Spoelder 1.

Ritola heeft komende zaterdag een kans op revanche, want dan gaat het op bezoek bij Nic..