Afbeelding

Ondermijning, hoe herken je dit?

Gemeente

TYNAARLO - Ruim zestig boeren, veehouders, landbouwers en landeigenaren zijn onlangs bijgepraat over ondermijning en de gevolgen van deze vorm van criminaliteit. 

Platform Veilig Ondernemen (PVO), de brandweer, politie en gemeente gaven onder meer informatie over hoe veilig een schuur of loods kan worden verhuurd. En, waar moet je op letten bij het inhuren van een makelaar? Natuurlijk kunnen ook andere inwoners van de gemeente Tynaarlo helpen met de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. 

Niet onder mijn neus
Om inwoners bewuster te maken van ondermijning en signalen van drugscriminaliteit is de campagne Niet onder mijn neus opgezet. Op de website www.nietondermijnneus.nl staat meer informatie over deze vorm van drugscriminaliteit en de signalen waaraan u criminaliteit kunt herkennen. 

Wat is ondermijning?
Criminelen gebruiken voor het uitvoeren van illegale activiteiten bijvoorbeeld legale bedrijven en diensten. Denk dan aan georganiseerde hennepteelt, misbruik en fraude binnen de vastgoedsector of het witwassen van geld. Deze vorm van criminaliteit heet ondermijning en maakt veel slachtoffers, vooral onder kwetsbare groepen. Hierdoor neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af.

Doet u mee met de strijd tegen georganiseerde criminaliteit? Meld misdaad anoniem via https://www.meldmisdaadanoniem.nl.