Afbeelding

Ritola na felle strijd langs KVW 22: 21-25

Sport

LEEK - Ritola heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen KVW 22 in Leek gewonnen. De korfballers uit Zuidlaren trokken na een felle strijd met 21-25 aan het langste eind.

KVW 22 is een nieuwe vereniging uit het Westerkwartier, die vooral bestaat uit spelers van het vroegere OWK aangevuld met spelers van Rodenburg uit Leek. Vooraf was duidelijk dat de opponent niet moest worden onderschat, want net als Ritola had KVW 22 zes punten verzameld.

Halverwege de eerste helft was de stand dan ook 6-6. KVW 22 liep vervolgens uit naar 9-6 en acht minuten voor de rust stond er zelfs 11-7 op het scorebord. Het was voor Ritola kennelijk even wennen aan de verlichting in de Topsporthal, want na wat aanloopproblemen werd zeven keer op rij gescoord. De ruststand was 11-14.

In de tweede helft zorgde KVW 22 vlot voor 12-14. Tot 16-18 bleef het verschil twee punten, maar halverwege het tweede bedrijf scoorde KVW 22 twee maal waardoor de stand opnieuw gelijk was, 18-18. Nu grepen de coaches Niels Tamminga en Mark Vedder in met wissels. Via 20-20, met nog zes minuten op de klok, werd het 20-23. KVW 22 maakte nog een doelpunt, 21-23. In de hectische slotfase doelpuntte Ritola nog twee maal, waardoor 21-25 de eindstand werd. Een goed resultaat voor Ritola dat hiermee op de tweede plaats op de ranglijst staat.

Doelpuntenmakers Ritola: Stan Terpstra 5, Hylke van Gorkum 4, Roy Terpstra 4, Manon Voerknecht 3, Tessa Doedens 2, Melvin Spoelder 2, Britt Terpstra 2, Saskia Gubler 1, Eline Haan 1 en Arjan Pot 1.

Zaterdag 4 februari speelt Ritola thuis in De Zwet tegen Amicitia, aanvang 18.25 uur.