Afbeelding

Levensverhaal van Maria in De Buitenplaats

Algemeen

EELDE - Samen met luitist Arjen Verhage vertelt sopraan Wendy Roobol maandag 19 juli vanaf 12.00 uur in Museum De Buitenplaats in Eelde het levensverhaal van Maria, die troost, bescherming en inspiratie biedt. Precies dat wat we nu in coronatijd nodig hebben. Dit doen ze aan de hand van zeventiende-eeuwse muziek van onder andere Claudio Monteverdi en Henry Purcell.

Sinds Wendy Roobol zingt, is de combinatie zingen en spelen haar grote passie. Ze is inmiddels een vaste kracht bij BarokOpera Amsterdam. Succesvolle tournees door heel Nederland en in het buitenland brachten haar naar prachtige zalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en het prestigieuze Théâtre de L’Athénée in Parijs, maar ook naar kerkjes en theatertjes in kleine en iets grotere gehuchten in Frankrijk. Zij maakte furore bij gezelschappen als Opera Nijetrijne en Opera Minora, waarmee zij eerder optrad in Museum De Buitenplaats. Ze voelt zich als een vis in het water bij het uitvoeren van improvisatieopera.

De Nederlandse luitist Arjen Verhage studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Halverwege zijn gitaarstudie bij Lydia Kennedy besloot hij zich te toe te leggen op de oude muziek. Vanaf dat moment vervolgde hij zijn studie als luitist bij Fred Jacobs. Tijdens zijn Bacheloropleiding ging de aandacht uit naar de renaissanceluit en naar de theorbe als begeleidingsinstrument. Tijdens zijn vervolgstudie specialiseerde hij zich in de Franse barokluit. Arjen is een veelgevraagd continuo en ensemblespeler. Hij speelde onder dirigenten als Jos van Veldhoven, Andrea Marcon, Manoj Kamps, Gijs Leenaars en voor ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Camerata Trajectina en Severijn. Het begeleiden van zangers is één van Arjens specialiteiten. Arjen was eerder in Museum De Buitenplaats te horen met het programma getiteld The Queens Men. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het museum: www.museumdebuitenplaats.nl