De winnende foto van zwembad De Borghoorns in Annen. (foto: Henk Tjeerdsma)
De winnende foto van zwembad De Borghoorns in Annen. (foto: Henk Tjeerdsma)

Henk Tjeerdsma en Janne Bouma Annens Fotograaf van 2022

Algemeen

ANNEN - Henk Tjeerdsma is zondag gekozen tot Fotograaf van het jaar 2022 Annen. 

Hij heeft de prijs gewonnen met een foto van zwembad De Borghoorns in Annen. De jury die de foto’s heeft beoordeeld vond de foto van Tjeerdsma creatief en typisch Annen. Nieuw dit jaar was de categorie kinderfotograaf van het jaar. De jury vond de foto van Janne Bouma met het hunebed in Annen, een uil en haarzelf Annen ten top. 

De publieksprijzen van zowel de kinderen van De Eshoek als de inwoners van Annen zijn gewonnen door Bram van Bastelaar. De foto van Bram, bij zonsondergang en met zicht op de Hondsrug vanaf De Hullen, had in beide categorieën de meeste stemmen. Inwoners van Annen en andere geïnteresseerden konden stemmen tijdens de expositie die de afgelopen drie weken in het dorpshuis van Annen plaatsvond. Ook de kinderen van basisschool De Eshoek hebben in deze periode een favoriet gekozen. Tijdens deze expositie waren de in totaal 59 foto’s van 18 fotografen te bewonderen.

Begin oktober is een vakjury (bestaande uit een Groningse fotograaf, de initiatiefnemer van de verkiezing en een lid van de Commissie Dorpsbelangen Annen) bij elkaar geweest om de foto’s te beoordelen. ,,Doordat de foto door de druppels van de douche is genomen, komt de foto van Henk er nog mooier uit’’, zegt Annemiek Visser, één van de juryleden. De uitreiking van zowel de jury- als de publieksprijzen vond zondag plaats in het dorpshuis. De verschillende fotografen, de jury, de Commissie Dorpsbelangen en vrienden en familie van de fotografen waren bij de feestelijke uitreiking aanwezig.