Maarten Uineken maakt de set up van Stephan Blaauw af.
Maarten Uineken maakt de set up van Stephan Blaauw af. (foto: Henry Koops)

Volleybalheren Ritola verliezen van koploper Animo ‘68

Sport

ZUIDLAREN - De volleyballers van Ritola uit Zuidlaren hebben niet kunnen stunten tegen koploper Animo ‘68: thuis in sporthal De Zwet werd met 3-1 verloren. 

Ritola begon sterk aan de wedstrijd met goed positiespel, de servicepass liep goed en er werd de nodige servicedruk geleverd. Halverwege de eerste set kon Animo ’68 Ritola onder druk zetten met de service en daardoor een aantal punten uitlopen. Ritola kon niet meer aanhaken en zo ging de set met 25-21 naar de Assenaren. Ook in de tweede set kon Ritola geen vuist maken. Na een achterstand weggewerkt te hebben door Ritola was het Animo ’68 dat weer kon doortrekken. Bij vlagen liet Ritola mooi volleybal zien, maar het was niet genoeg om de winst te pakken (25-20). 

Hoewel de Zuidlaarders dit seizoen wel gewend zijn om een achterstand om te buigen in winst, werd in de derde set duidelijk dat dit geen eenvoudige klus zou worden. De Assenaren begonnen sterk en Ritola keek al gauw tegen een achterstand aan. Animo ’68 beschikte over een goede flow, waardoor de ploeg vrij eenvoudig deze set pakte (25-15). Winnen kon niet meer, maar een set pakken moest er toch wel inzitten. Nog één keer rechtte Ritola de rug, waarbij er inmiddels ook wat verse krachten in het veld stonden. De vierde set ging hierdoor redelijk gelijk op. De gasten waren door goed blokkeerwerk en een goede servicedruk van Ritola richting het einde van de set al redelijk klaar met de wedstrijd en ook al een gele kaart te pakken. Zo gebeurde het dat bij een stand van 22-24 door onnodig ophouden van het spel de rode kaart werd getrokken voor Animo’68, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging met setwinst voor Ritola (22-25).