(foto: Thomas Posthuma)

Basketballers Trojans pakken belangrijke punten

Sport

ZUIDLAREN – Het Heren 1-team van basketbalvereniging Zuidlaren Trojans heeft zaterdagmiddag belangrijke punten gepakt door thuis in sporthal De Zwet met 55-50 te winnen van BV Dunk uit Zuidhorn.

De Trojans kwamen goed uit de startblokken en namen direct een 6-0 voorsprong na drie simpele aanvallen. Gedurende het kwart kwam Dunk echter op stoom en door drie driepunters kwamen ze al snel langszij. De gasten moesten ook wel van afstand schieten omdat de Zuidlaarder verdediging zich het vuur uit de sloffen rende. Na 10 minuten stond het 16-15. In het tweede bedrijf ontvouwde zich het spelbeeld hoe het daarna een groot deel van de wedstrijd zou blijven verlopen: puntje voor het ene team, puntje voor het andere team.

Pas halverwege het derde kwart lukte het de thuisploeg om een gaatje te slaan: Zuidlaren liep uit naar 42-33, waarna toch Dunk het initiatief weer overnam en tot 44-47 terug wist te komen. Maar met een beslissend eindsprint van 11-3 waren het uiteindelijk toch de Trojans die aan het langste eind trokken. De eindstand werd bepaald op 55-50. Een zeer belangrijke overwinning, want hiermee stijgt de ploeg weer naar plaats drie op de ranglijst, met evenveel punten als de nummer 1, 2 en 4. Een ongekend spannende competitie dus waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen.

Topscorers: Stefan Tissingh 12, Rick Scholtens en Paul Spanjer 10, Daniel Schübel 8, Erwin Takens en Pascal van Hoorn 6, Onno Heemskerk 2, Daniel Palmer 1.