Lotus Sie, Jorien Kadijk en Bendu Sharif vormden de top 3 in de categorie Jeugd E tijdens de wedstrijd in Eelde. (eigen foto)
Lotus Sie, Jorien Kadijk en Bendu Sharif vormden de top 3 in de categorie Jeugd E tijdens de wedstrijd in Eelde. (eigen foto)

Successen voor TurnGroep Noord in Eelde

Sport

EELDE - TurnGroep Noord organiseerde afgelopen weekend de eerste wedstrijd van het seizoen voor turnsters uit Groningen, Drenthe en Friesland in sporthal Groote Veen in Eelde. 

De wedstrijd was organisatorisch als voor de turnsters van TurnGroep Noord een succes. Ruim 200 turnsters uit de drie noordelijke provincies kwamen op de vloer om hun kunnen te tonen aan het publiek. De Jeugd E-turnsters Jorien Kadijk, Lotus Sie, Bendu Sharif en Felice Richelle draaiden zaterdag een uitstekende individuele meerkamp. Ze turnden zo sterk dat het podium volledig in beslag genomen werd door de TGN-turnsters: Jorien kreeg de gouden medaille omgehangen, Lotus de zilveren en Bendu de bronzen medaille. Felice eindigde knap op de zevende plek. 

De middenbouwturnsters 3 Liva Niemeijer, Jasmijn Mijnders en Iris Loovers lieten in teamverband mooie oefeningen zien op de vier turntoestellen, met als resultaat een gouden medaille. Daarnaast hebben de turnsters ook al een aantal toestelfinales in de pocket. Individueel werd Liva tweede, Jasmijn achtste en Iris tiende. In dezelfde wedstrijd turnden Team D-turnsters Isa Vaes, Rosan van der Bijl, Carlijn Niemeijer, Kayla Rosenberg, Vesper Cnubben en Isanoa Pentury niet hun meest stabiele wedstrijd. Desondanks wisten ze zich keurig naar een derde plek te turnen. 

De Jeugd D-turnsters mochten zondagmorgen hun individuele meerkamp turnen. Bij het eerste toestel sprong moesten de jongedames er nog even inkomen, maar op brug, balk en vloer werd erg goed geturnd. Vesper Cnubben wist zich naar de derde plek te turnen, Kayla Rosenberg en Carlijn Niemeijer eindigede nog mooi in de top 10 met respectievelijk een zevende en negende plaats. In de laatste wedstrijd van het weekend kwamen de junior E-turnsters in actie. Isanoa Pentury turnde een stabiele wedstrijd en eindigde op een mooie tweede plek. Lieke Oosting eindigde op een negentiende plaats en Rosan van der Bijl werd twintigste. 

Over vier weken komen de turnsters weer in actie, maar dan in sporthal De Kamp in Vries.