Jaap-Jan Dun slaat de bal langs het blok van Stentor.
Jaap-Jan Dun slaat de bal langs het blok van Stentor.

Volleyballers Ritola verliezen na voorsprong met 2-3 van Stentor

Sport

ZUIDLAREN - Het eerste herenteam van volleybalvereniging Ritola kon afgelopen vrijdag tegen Stentor uit Haren een 2-0 voorsprong niet omzetten in winst: de thuiswedstrijd ging met 2-3 verloren. 

Stentor begon voortvarend aan de wedstrijd en mede door veel servicedruk bij de mannen uit Haren stond er al snel een 2-6 achterstand op het scorebord. De mannen van Ritola waren daardoor wakker geschud, want ze kwamen terug in de set en mede door een goede pass en servicedruk kon Ritola uitlopen naar een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Na een mooi slot was de setwinst een feit: 25-19. Ook in de tweede set pakte Stentor een voorsprong, waardoor Ritola alle zeilen moest bijzetten om de regie weer te krijgen. Aan het einde van de set ging het weer gelijk op en was het Ritola die de set veilig stelde (25-23). 

Stentor begon in de derde set beter in zijn spel te komen. Ritola moest vechten voor elke bal en had moeite om de servicepass onder controle te krijgen in deze fase van de wedstrijd. De focus werd wat minder bij Ritola en zo kon Stentor langzaam uitlopen en de setwinst pakken (17-25). De Groningers lieten zien over veel veerkracht te beschikken: waarin Ritola wat steekjes liet vallen, waren het de mannen uit Haren die genadeloos konden toeslaan. In de vierde set trokken ze de stand gelijk (14-25), waardoor er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Tot 7-7 ging het redelijk gelijk op, maar Stentor liep daarna steeds verder weg bij Ritola. Zo gebeurde het dat Stentor er met de setwinst en de winst vandoor ging (9-15). 

Coach Edwin ten Kate was na afloop duidelijk in zijn analyse: ,,Vooraf teken je voor deze stand, maar bij een 2-0 voorsprong was er meer te halen.’’