Afbeelding

Handbalsters VAKO met 33-24 onderuit bij Heeten

Sport

HEETEN - De handbaldames van VAKO uit Vries hebben zaterdagavond niet kunnen stunten tegen koploper Heeten: in Overijssel werd met 33-24 verloren. 

De VAKO-dames zijn hard op zoek naar twee punten om mee te kunnen doen met de middenmoot van de hoofdklasse. De dames gingen goed van start en bleven ondanks een kleine achterstand van 2 à 3 punten wel in het spoor van Heeten, dat nog maar één wedstrijd had verloren voorafgaand aan deze competitiewedstrijd. Vlak voor rust maakte VAKO een break mooi af, waardoor ze met een 15-14 tussenstand de rust in gingen. 

De Drentse ploeg gaf ook na de thee alles en bleef vechten voor elk punt. De dames pakten door en maakten al snel 15-16, maar helaas was die voorsprong van korte duur. Tijdens een straf van 2 minuten voor VAKO werd er slordig balverlies geleden en liep de thuisploeg snel uit naar 21-16, een fikse achterstand die in een kleine 25 minuten moest worden dicht gemaakt. De dames deden hun uiterste best en bleven nog lang bij, waardoor het verschil telkens op vier punten bleef. Richting het einde van de wedstrijd sloeg echter de vermoeidheid toe en werd het spel van VAKO rommelig, waardoor de eindstand werd bepaald op 33-24.

Zondag speelt VAKO een thuiswedstrijd tegen DOS. ,,De dames hebben de teamspirit beter herpakt en hopelijk wordt dat snel beloond met 2 punten’’, aldus de club. De wedstrijd in sporthal De Kamp begint om 13.30 uur.