Afbeelding

Ritola wint in slotfase van KIOS

Sport

RUINERWOLD - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren hebben de uitwedstrijd tegen KIOS in de slotfase naar zich toe weten te trekken: in Ruinerwold werd het 18-21. 

In de eerste helft was de strijd volkomen gelijkwaardig. Wel viel het keiharde spel van KIOS op, waartegen de twee scheidsrechters onvoldoende optraden. Zo liep bij de stand 0-1 een KIOS-speelster Eline Haan volkomen tegen de grond, waarna ze een punt scoorde. Bijna halverwege de eerste helft was de stand 5-5 en na 6-6 wist Ritola voor het eerst een voorsprong te nemen en leek de wedstrijd beslist (6-10), vooral toen met nog tien minuten te spelen de stand inmiddels 8-13 was geworden. 

In de tien minuten tot de rust wist Ritola echter niet te scoren, maar leek KIOS vleugels te krijgen: de thuisploeg scoorde vier maal op rij, waardoor de rust aanbrak met een 12-13 tussenstand. Pas na zeven minuten in de tweede helft werd het 12-14. KIOS scoorde opnieuw (13-14) en na doelpunten om en om maakte de thuisploeg er 16-16 van. Reden voor coach André van Mook om Roland Jansen in te zetten en met succes, want hij scoorde meteen. Bij 17-17 moest Eline Haan na een incident met hevige pijn in haar knie het veld verlaten. Ze werd vervangen door Manon Pater. Met de moed der wanhoop werd de strijd voortgezet en twee bevliegingen van Melvin Spoelder zorgden voor 17-19. KIOS scoorde hierna nog één keer, maar Tessa Doedens maakte al snel weer 18-20, waarna Spoelder nogmaals schoorde uit een fraaie doorloopbal. Komende zaterdag speelt Ritola thuis in sporthal De Zwet tegen Sparta uit Zwolle. De wedstrijd begint om 18.40 uur.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 7, Melvin Spoelder 6, Tessa Doedens 2, Eline Haan 2, Roy Terpstra 2, Roland Jansen 1 en Mandy Terpstra 1.